Hospodský zelný salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce ocet
kopr
2 lžíce cukr moučka
50 ml slunečnicový olej
50 dkg hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve očistíme a nakrájíme zelí na tenké proužky

  2. V konvici uvaříme litr vody a horkou vodou pokrájené zelí zalijeme a necháme odstát asi 5 minut. Pak zelí propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a hotový zelný salát dáme odležet do lednice. Salát můžeme také dochutit nadrobno nasekaným koprem

  3. Hospodský zelný salát podáváme jako výbornou oblohu k různým jídlům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!