Středomořská rybí polévka s fenyklem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 hrst petrželka
1 ks fenykl
olivový olej
500 ml rybí vývar
200 g loupané krevety
300 g bílá mořská ryba
1 sklenice Italská rajčatová hotová omáčka Otma Gurmán

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na olivovém oleji pomalu opékáme nakrájený česnek. Nesmí zhnědnout, aby polévka nedostala nahořklou chuť. Fenykl zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky

  2. Přidáme ho k česneku a restujeme dalších 5 minut. Přilijeme Italskou omáčku Otma Gurmán a vývar a necháme 20 minut vařit bez pokličky. Polévka by měla začít trochu houstnout. Teprve potom ji osolíme

  3. Přidáme rybu nakrájenou na větší kostky a 5 minut povaříme. Na posledních pár minut přihodíme krevety na prohřátí

  4. Středomořskou rybí polévku s fenyklem posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s čerstvou ciabattou. Ideálně i se skleničkou bílého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!