Sterilovaná rajčátka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lístky bobkový list
6 kuliček nové koření
6 kuliček celý bílý pepř
1500 g malá rajčata (cherry, hruštičky)
nálev
1 lžička sůl
250 ml ocet
750 ml voda
70 g cukr krupice
1 lžíce hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, osušíme a do každého uděláme dvě dírky.

  2. Rajčata naplníme do sklenic. Na dno sklenice, doprostřed a potom i nahoru přijde bobkový list, celý bílý pepř a nové koření.

  3. Svaříme vodu s cukrem. Přidáme ocet, sůl a hořčičné semínko a společně vaříme 15 minut.

  4. Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem, dobře uzavřeme a sterilujeme 15 minut na 85 °C.

  5. Poté sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a zabalené do deky necháme vychladnout, nejlépe přes noc.

  6. Nálev je na 4 sklenice sterilovaných rajčátek, ingredience na 1 sklenici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!