Jemná veka recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks vejce
1 - 2 lžičky cukr krupice
3 lžíce slunečnicový olej
50 dkg hladká mouka
100 ml vlažná voda
250 ml vlažné mléko
1 balíček sypké kvasnice

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zpracujeme v domácí pekárně. Pokud nemáme pekárnu, tak zpracujeme těsto ručně v míse. Nejprve vlijeme tekuté ingredience (slunečnicový olej, vlažnou vodu, vlažné mléko) a potom přidáme sypké ingredience. Do jednoho rohu dáme cukr do druhého sůl a doprostřed dáme hladkou mouku, do které uděláme důlek a do něj dáme sypké kvasnice. Zapneme program příprava těsta a necháme těsto zpracovat

  2. Po zpracování těsto rozdělíme na dva díly a uválíme na dvě veky, které necháme ještě asi 25 minut kynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem

  3. Veky pečeme dozlatova asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C, ale raději je hlídáme a zkoušíme špejlí, jestli už nejsou upečené

  4. Jemnou veku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutné pečivo k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!