Jemná vanilková Panna Cotta recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

50 g cukr
3 plátky želatina
600 ml smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
150 ml plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Plátky želatiny ponoříme do mísy se studenou vodou. Vanilkový lusk podélné rozřízneme a špičkou nože vyškrábeme semínka

  2. Mléko, smetanu, cukr a vanilková semínka vložíme do nádoby robota s metlou a zapneme program Dezerty na 5 minut rychlost 4 při teplotě 95 °C. Po ukončení programu přidáme slitou želatinu a rozmixujeme 1 minutu rychlostí 6

  3. Krém nalijeme do misek nebo formiček, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme stát nejméně 12 hodin v lednici

  4. Vanilkovou Panna Cottu podáváme s ovocným coulis

  5. Zdroj: Tefal.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!