Sterilovaná červená řepa se zelím a cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
0 kg cibule
0 l voda
12 dkg cukr krystal
2 dl ocet 8%
1 kg červená řepa
1 kg bílé hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu omyjeme i s kořenem a dáme asi na 1 hodinu vařit. Potom ji scedíme a po vychladnutí nastrouháme na hrubém struhadle. Očištěné zelí a oloupané cibule nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Uvaříme si nálev, ve kterém zelí s cibulí chvíli povaříme. Do odstaveného základu vmícháme uvařenou a nastrouhanou řepu.

  3. Řepu se zelím a cibulí naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

  4. Sterilovanou řepu podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!