Kuřecí čtvrtky pečené s bramborovo-zelnou směsí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
600 g brambory
1 ks cibule
kmín
sádlo
1 ks bobkový list
voda na podlití
mletý černý pepř
400 g kysané zelí
3 ks kuřecí čtvrtka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si bramborovo-zelnou směs. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Kysané zelí necháme okapat a podle potřeby překrájíme na menší kousky. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme zelí a přidáme, sůl, kmín, bobkový list a cukr. Vše krátce orestujeme, podlijeme 3 - 4 lžícemi vody a zvolna necháme povařit, dokud se tekutina zcela neodpaří. Poloměkké zelí necháme vychladnout

  2. Brambory oškrábeme a nastrouháme do větší mísy nahrubo. Pak vmícháme vychladlé zelí, vše osolíme, opepříme a rozprostřeme do pekáčku vymazaného sádlem. Kuřecí čtvrtky očistíme, potřeme olejem, ze všech stran osolíme a lehce zatlačíme do bramborovo-zelné směsi

  3. Pekáček zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme při střední teplotě asi 45 minut doměkka. Pak pekáček odkryjeme, zvýšíme teplotu a vše dopečeme dozlatova

  4. Kuřecí čtvrtky pečené s bramborovo-zelnou směsí rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!