Kuřecí čtvrtky pečené s bramborovo-zelnou směsí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 600 g brambory 1 ks cibule kmín sádlo 1 ks bobkový list voda na podlití mletý černý pepř 400 g kysané zelí 3 ks kuřecí čtvrtka
Postup Kuřecí čtvrtky pečené s bramborovo-zelnou směsí
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si bramborovo-zelnou směs. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Kysané zelí necháme okapat a podle potřeby překrájíme na menší kousky. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme zelí a přidáme, sůl, kmín, bobkový list a cukr. Vše krátce orestujeme, podlijeme 3 - 4 lžícemi vody a zvolna necháme povařit, dokud se tekutina zcela neodpaří. Poloměkké zelí necháme vychladnout
Brambory oškrábeme a nastrouháme do větší mísy nahrubo. Pak vmícháme vychladlé zelí, vše osolíme, opepříme a rozprostřeme do pekáčku vymazaného sádlem. Kuřecí čtvrtky očistíme, potřeme olejem, ze všech stran osolíme a lehce zatlačíme do bramborovo-zelné směsi
Pekáček zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme při střední teplotě asi 45 minut doměkka. Pak pekáček odkryjeme, zvýšíme teplotu a vše dopečeme dozlatova
Kuřecí čtvrtky pečené s bramborovo-zelnou směsí rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem jako hlavní chod.