Steak z tuňáka se zeleninovým salátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
200 g steak z tuňáka
podle chuti
sůl
provensálské koření
mletý černý pepř
salát
rukola
okurka
cherry rajčata
čerstvý špenát
podle potřeby
olivový olej
Postup Steak z tuňáka se zeleninovým salátem recept
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka nejprve osolíme a opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu na kousky a smícháme dohromady. Můžeme přidat i papriky a další zeleninu podle naší chuti. Lehce osolíme a posypeme provensálským kořením.
Na grilovací pánev dáme trochu olivového oleje a z každé strany smažíme 1 minutu. Stačí nám to, aby nám uprostřed zůstal růžový proužek čerstvého masa.
Steak z tuňáka položíme na připravený sálat a můžeme podávat. Jako přílohu doporučuji opečenou bagetu s bylinkami a případně česnekem.