Steak z českého bio vysokého roštěnce recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Steak z českého bio vysokého roštěnce
Postup přípravy receptu
-
Z vysokého roštěnce ukrojíme 3 cm vysoké plátky. Každý po obvodu svážeme nití. Tím jej zpevníme, dodáme tvar a navíc se maso rovnoměrně propeče
Každý steak opepříme čerstvě umletým pepřem a potřeme olejem. Zatím si rozpálíme pánev. Steak z roštěnce vložíme na rozpálenou pánev a grilujeme z každé strany 3 minuty. Takto připravený steak z českého bio vysokého roštěnce vložíme ještě na 3 minuty do trouby pod gril
Steak z českého bio vysokého roštěnce vyjmeme z grilu, dáme na nahřátý talíř a necháme ještě asi 3 minuty odležet. Pak odstraníme nit a můžeme podávat
Steak z českého bio vysokého roštěnce servírujeme s máslovou zeleninou a mlýnkem se solí, ať si každý osolí podle svého. Upozorňuji, že steak je trochu krvavější, není to klasické medium.