Perlička s omáčkou z hub recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
2 stroužky česnek
sůl
petrželka
1 ks cibule
tymián
máta
bobkový list
nové koření
bílé víno
mletý černý pepř
1 ks perlička
hlíva královská

Postup přípravy receptu

  1. Perličku ze všech stran i zevnitř osolíme a opepříme. Nohy překřížíme a svážeme provázkem. Kůži na prsou uvolníme (vsuneme pod ní ruku, čímž se kůže krásně oddělí od masa). Na tenké plátky nakrájíme slaninu a vložíme ji pod kůži perličky

  2. Do pekáče nakrájíme pár plátků slaniny, pár kousků hlívy královské, cibuli, dva stroužky česneku, přidáme snítku tymiánu, divoké koření - bobkový list, pár kuliček nového koření a celého pepře. Zalijeme asi 2 dl bílého vína, vložíme perličku

  3. Pekáč přikryjeme poklicí, dáme do předehřáté trouby na 160 °C a zvolna pečeme asi 40 minut, poté perličku otočíme a pečeme dalších 15 minut

  4. Po upečení perličku vyndáme z pekáče a přikryjeme ji alobalem. Omáčku přelijeme do kastrůlku a chvilku povaříme, aby se mírně zredukovala. Přihodíme do ní nasekanou petrželkou a pár lístků máty. Odstraníme vše nejedlé (větvičku tymiánu, koření)

  5. Perličku rozporcujeme a podáváme s redukovanou houbovou omáčkou

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!