Teplé obložené chleby recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl vejce petrželka mléko sýr zelenina veka mletý pepř olej na smažení tatarská omáčka anglická slanina (plátky)
Postup Teplé obložené chleby
Postup přípravy receptu
-
Veku nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme společně s trochou mléka, solí, pepřem a zelenou petrželkou. Můžeme přidat i jiné koření podle chuti. Plátky veky ve vejcích obalíme a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova a uchováváme na teple
Mezitím si necháme na pánvi rozškvařit plátky slaniny
Plátky osmažené veky pomažeme tatarskou omáčkou, poklademe plátek slaniny, kousky čerstvé zeleniny (plátek rajčete, proužek papriky apod.) a nakonec překryjeme sýrem
Takto obložené chleby podáváme ještě teplé.