Teplé obložené chleby recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
vejce
petrželka
mléko
sýr
zelenina
veka
mletý pepř
olej na smažení
tatarská omáčka
anglická slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Veku nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme společně s trochou mléka, solí, pepřem a zelenou petrželkou. Můžeme přidat i jiné koření podle chuti. Plátky veky ve vejcích obalíme a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova a uchováváme na teple

  2. Mezitím si necháme na pánvi rozškvařit plátky slaniny

  3. Plátky osmažené veky pomažeme tatarskou omáčkou, poklademe plátek slaniny, kousky čerstvé zeleniny (plátek rajčete, proužek papriky apod.) a nakonec překryjeme sýrem

  4. Takto obložené chleby podáváme ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!