Šťavnatá sekaná se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
10 dkg strouhanka
2 dl mléko
2 lžíce majoránka
1 ks cibule
1 lžíce kečup
10 dkg mrkev
10 dkg čedar
1 lžíce plnotučná hořčice
tuk na vymazání
500 g mleté maso
1 lžička mletý černý pepř
1 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli, prolisujeme česnek a nastrouháme si čedar a mrkev na jemno. Mrkev dodá sekané lehkost a šťávu

  2. Našleháme vejce, mléko, sůl a pepř ve velké míse. Přidáme strouhanku a zamícháme. Dále přidáme do mísy mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, nastrouhaný čedar a mrkev a pečlivě zamícháme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, majoránku a opět důkladně promícháme

  3. Směs přendáme do tukem vymazané formy na chleba rozměrů asi 22 x 12 cm. V malé misce smícháme kečup, třtinový cukr a plnotučnou hořčici a touto směsí pokryjeme vršek masové hmoty

  4. Sekanou pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 45 minut. Vnitřní teplota směsi má být 75 °C

  5. Šťavnatou sekanou se sýrem podáváme s brambory nebo bramborovou kaší, popřípadě s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!