Šťavnatá stehna z pomerančovo-medové marinády recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 snítka tymián voda 1 snítka rozmarýn 2 ks pomeranč 1 lžička zázvor 2 lžíce med 1 snítka oregano mletý bílý pepř 1 špetka mletý koriandr 2 ks krůtí stehno
Postup Šťavnatá stehna z pomerančovo-medové marinády
Postup přípravy receptu
-
Menší krůtí stehna dobře opláchneme. Pokud necháme kůži, očistíme stehna dobře od peříček. Veškeré bylinky omyjeme a s oloupaným česnekem nasekáme nadrobno
Tekutý med promícháme s vymačkanou pomerančovou šťávou a připravenou marinádou krůtí stehna potřeme. Dále stehna osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, vložíme do pekáčku a zakryjeme průsvitnou folií. Stehna necháme marinovat celou noc v lednici
Šťavnatá stehna z pomerančovo-medové marinády na druhý den pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 190 °C a nezapomínáme podlévat a obracet. Podléváme marinádou, která nám vznikla. Podle potřeby marinádu promícháme s troškou vody
Šťavnatá stehna z pomerančovo-medové marinády podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.