Šťavnatá stehna z pomerančovo-medové marinády recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 snítka tymián
voda
1 snítka rozmarýn
2 ks pomeranč
1 lžička zázvor
2 lžíce med
1 snítka oregano
mletý bílý pepř
1 špetka mletý koriandr
2 ks krůtí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Menší krůtí stehna dobře opláchneme. Pokud necháme kůži, očistíme stehna dobře od peříček. Veškeré bylinky omyjeme a s oloupaným česnekem nasekáme nadrobno

  2. Tekutý med promícháme s vymačkanou pomerančovou šťávou a připravenou marinádou krůtí stehna potřeme. Dále stehna osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, vložíme do pekáčku a zakryjeme průsvitnou folií. Stehna necháme marinovat celou noc v lednici

  3. Šťavnatá stehna z pomerančovo-medové marinády na druhý den pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 190 °C a nezapomínáme podlévat a obracet. Podléváme marinádou, která nám vznikla. Podle potřeby marinádu promícháme s troškou vody

  4. Šťavnatá stehna z pomerančovo-medové marinády podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!