Srnčí závitek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 dkg máslo
15 dkg šunka
3 ks cibule
2 lžičky koření divočina
1 sklenice červené víno
1 lžíce hladká mouka
10 dkg anglická slanina
5 kg srnčí kýta
1 hrneček mražená kořenová zelenina
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
plnotučná hořčice
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu vykostíme, posypeme kořením, obložíme plátky z jedné větší cibule a kousky kořenové zeleniny. Přelijeme rozehřátým máslem. Necháme v chladu 2 dny odležet.

  2. Pak máslo i zeleninu seškrábneme, maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, obložíme šunkou, slaninou a cibulí. Srnčí plát svineme do závitku.

  3. Na tuku obděláme zeleninu a cibuli, v níž bylo maso naloženo, a závitek osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a vínem a dusíme v troubě pod poklicí za občasného podlévání a přelévání výpekem téměř doměkka. Srnčí závitek dopečeme bez poklice. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Ve výpeku osmahneme mouku, zalijeme vodou a povaříme. Dochutíme citronovou šťávou a solí.

  4. Srnčí závitek podáváme s rýží a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!