Srnčí závitek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 dkg máslo 15 dkg šunka 3 ks cibule 2 lžičky koření divočina 1 sklenice červené víno 1 lžíce hladká mouka 10 dkg anglická slanina 5 kg srnčí kýta 1 hrneček mražená kořenová zelenina podle potřeby olej podle chuti sůl plnotučná hořčice citronová šťáva
Postup Srnčí závitek recept
Postup přípravy receptu
-
Kýtu vykostíme, posypeme kořením, obložíme plátky z jedné větší cibule a kousky kořenové zeleniny. Přelijeme rozehřátým máslem. Necháme v chladu 2 dny odležet.
Pak máslo i zeleninu seškrábneme, maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, obložíme šunkou, slaninou a cibulí. Srnčí plát svineme do závitku.
Na tuku obděláme zeleninu a cibuli, v níž bylo maso naloženo, a závitek osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a vínem a dusíme v troubě pod poklicí za občasného podlévání a přelévání výpekem téměř doměkka. Srnčí závitek dopečeme bez poklice. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Ve výpeku osmahneme mouku, zalijeme vodou a povaříme. Dochutíme citronovou šťávou a solí.
Srnčí závitek podáváme s rýží a brusinkami.