Srnčí koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
150 g máslo
1 ks cibule
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
600 g srnčí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Maso zalijeme přepuštěným máslem a necháme v něm odležet 24 hodin. Srnčí maso pak vyjmeme, nasekáme nadrobno, ale nemeleme!

  2. Sekané srnčí osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek, opepříme, důkladně promícháme a vytvoříme malé placičky o průměru asi 5 cm a vysoké 1 cm.

  3. Srnčí koláčky upečeme na přepuštěném másle. Pak do zbylého omastku vmícháme papriku, podle potřeby osolíme.

  4. Srnčí koláčky na talíři zalijeme paprikovou omáčkou. Srnčí koláčky podáváme s vařenou rýži nebo drobnými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!