Pikantule recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
250 g brambory
100 g eidam
sůl a pepř
1 špetka provensálské koření
250 g kuřecí maso
100 g balkánský sýr
1 kelímek smetana 40%

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso (nejlépe ze stehen) nakrájíme na kostičky. Posolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a uděláme na pánvi, na stejném tuku osmahneme brambory, které jsme před tím cca 10 minut vařili

  2. Takto opečené brambory dáme spolu s masem do zapékacích misek, přidáme nastrouhaný eidam, balkánský sýr, rozdrcený česnek a trochu promícháme. Nahoru nasypeme ještě vrstvu balkánského sýra a zalijeme 40% smetanou

  3. Pikantule dáme zapéct do trouby na 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy