Pikantule recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej 250 g brambory 100 g eidam sůl a pepř 1 špetka provensálské koření 250 g kuřecí maso 100 g balkánský sýr 1 kelímek smetana 40%
Postup Pikantule
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso (nejlépe ze stehen) nakrájíme na kostičky. Posolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a uděláme na pánvi, na stejném tuku osmahneme brambory, které jsme před tím cca 10 minut vařili
Takto opečené brambory dáme spolu s masem do zapékacích misek, přidáme nastrouhaný eidam, balkánský sýr, rozdrcený česnek a trochu promícháme. Nahoru nasypeme ještě vrstvu balkánského sýra a zalijeme 40% smetanou
Pikantule dáme zapéct do trouby na 20 minut.