Pikantní zelný salát s křenem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
150 ml majonéza
citronová šťáva
400 g bílé zelí
1 svazeček ředvičky
mletý černý pepř
100 g kuřecí šunka
100 ml hustá zakysaná smetana
3 - 4 lžíce čerstvý strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí očistíme, nakrouháme, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Očištěný křen a ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle. Šunku nakrájíme na jemné nudličky

  2. Dobře okapané a vychladlé zelí promícháme se šunkou, ředkvičkami a strouhaným křenem. Všechny suroviny spojíme majonézou a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou

  3. Pikantní zelný salát necháme asi 15 minut rozležet a podáváme s toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!