Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
sůl
60 g máslo
1 ks cibule
2 kuličky jalovec
0.5 listu bobkový list
1 kulička nové koření
3 kuličky celý černý pepř
700 g srnčí maso ze hřbetu
omáčka
cukr
sůl
1 lžička solamyl
2 ks pomeranč
1 ks citron
1 lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Troubu si předehřejeme na 225°C.

  2. Odblaněný a omytý hřbet osolíme a protkneme slaninou. Na másle zpěníme cibuli, maso na ní ze všech stran opečeme, pak malinko podlijeme vodou, přidáme koření a v troubě upečeme doměkka. Podle potřeb podléváme horkou vodou a pečeni obracíme.

  3. Měkký srnčí hřbet vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme škrobem. Omáčku procedíme, přidáme šťávu z jednoho pomeranče, lžičku citronové šťávy, podle chuti sůl a trošku cukru.

  4. Pomeranč a citron důkladně omyjeme, nožem okrájíme kůru, kterou nakrájíme na nudličky a vložíme do omáčky. Opět povaříme. Dílky pomeranče a citronu pokrájíme na kousky a vmícháme do hotové omáčky.

  5. Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou podáváme na předehřátých talířích. Samozřejmě křehké maso přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!