Pangas v banánovém těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
3 ks vejce
strouhanka
2 špetky tymián
100 g niva
2 ks banán
hladká mouka
4 špetky mletý černý pepř
4 lžičky koření na ryby
1/4 lžičky mletá chilli paprika
4 porce pangas - rybí filety
1 lžíce olivový olej na opečení (Bertolli Extra Vergine)
1 - 2 lžíce pikantní olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Porce pangase posypeme kořením na ryby a tymiánem, opepříme, pokapeme pikantním olivovým olejem s naloženou chilli papričkou a necháme uležet

  2. Těstíčko si připravíme z vajec, nastrouhané nivy a nastrouhaného zralého banánu

  3. Jednotlivé porce pangase obalíme v hladké mouce a ve strouhance (strouhanku přitlačíme prsty ruky). Po obalení v těstíčku je okamžitě vkládáme na pánev s nepřilnavým dnem, kde si předem nahřejeme lžíci kvalitního olivového oleje. Porce pangase necháme krátce opékat

  4. Po chvíli porce pangase v banánovém těstíčku otočíme a mírně posypeme solí a mletou chilli paprikou. Přikryjeme poklicí a opečeme je z druhé strany

  5. Pangas je rychle propečený a v těstíčku si udrží šťávu a nevysuší se. Pangase v banánovém těstíčku podáváme ho s bramborovou kaší a čerstvým salátem z pekingského zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!