Pangas v banánovém těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 3 ks vejce strouhanka 2 špetky tymián 100 g niva 2 ks banán hladká mouka 4 špetky mletý černý pepř 4 lžičky koření na ryby 1/4 lžičky mletá chilli paprika 4 porce pangas - rybí filety 1 lžíce olivový olej na opečení (Bertolli Extra Vergine) 1 - 2 lžíce pikantní olivový olej
Postup Pangas v banánovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Porce pangase posypeme kořením na ryby a tymiánem, opepříme, pokapeme pikantním olivovým olejem s naloženou chilli papričkou a necháme uležet
Těstíčko si připravíme z vajec, nastrouhané nivy a nastrouhaného zralého banánu
Jednotlivé porce pangase obalíme v hladké mouce a ve strouhance (strouhanku přitlačíme prsty ruky). Po obalení v těstíčku je okamžitě vkládáme na pánev s nepřilnavým dnem, kde si předem nahřejeme lžíci kvalitního olivového oleje. Porce pangase necháme krátce opékat
Po chvíli porce pangase v banánovém těstíčku otočíme a mírně posypeme solí a mletou chilli paprikou. Přikryjeme poklicí a opečeme je z druhé strany
Pangas je rychle propečený a v těstíčku si udrží šťávu a nevysuší se. Pangase v banánovém těstíčku podáváme ho s bramborovou kaší a čerstvým salátem z pekingského zelí.