Pangas se zeleninou na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1/2 lžičky sůl
majonéza
vegeta
1 lžíce olivový olej
1,5 lžíce olivový olej
1/2 lžičky kari koření
1/2 lžičky mletý kmín
1/4 lžičky mletý koriandr
mletý barevný pepř
tamari
600 g pangas filé
1 balíček mražená zelenina (mrkev, hrášek)

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu necháme mírně povolit. Pangase omyjeme a osušíme

  2. Pangase naložíme do marinády vymíchané z mletého kmínu, koriandru, olivového oleje, soli a žlutého kari. Necháme odležet pár hodin

  3. Pánev rozehřejeme se lžící oleje a zeleninu osmahneme. Posypeme vegetou, pepřem a dochutíme tamari

  4. Vytvoříme si 3 větší čtverce alobalu, kam rozdělíme zeleninovou směs, doprostřed dáme stroužek česneku, položíme filé marinovaného pangase a na něj dáme lžíci majonézy (můžeme vynechat). Zabalíme a dáme do pekáčku. Takto připravíme 3 porce pangase v alobalu

  5. Pangase se zeleninou na kari dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Záleží na typu trouby. Podáváme jako hlavní chod s rýží, brambory, pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!