Srnčí hřbet po pražsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
80 g máslo
1 ks cibule
2 dl smetana
200 g žampióny
- - citron
- - jalovec
- - zelenina kořenová
- - víno červené
60 g slanina anglická
- - list bobkový
- - sherry
- - pepř celý
- - kompot brusinkový
1 kg hřbet srnčí

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí hřbet odblaníme, naporcujeme a naložíme do marinády z nadrobno nakrájené kořenové zeleniny, cibule, koření, citronové šťávy a červeného vína. Necháme uležet 24 hodin. Potom hřbet zprudka opečeme na oleji a dopečeme na másle v troubě na 200 stupňů. Ve výpeku orestujeme žampiony na plátky, nudličky slaniny, přilijeme smetanu, zalijeme trochou sherry a krátce prohřejeme. Podáváme s půlkami hrušek naplněnými brusinkovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!