Srnčí hřbet na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
15 dkg slanina
10 dkg máslo
1 ks cibule
1 lžička jalovec
1 ks bobkový list
1 sklenka červené víno
1 miska hladká mouka
1 ks citronová kůra
1 lžíce citronová šťáva
0 lžiček celý pepř
0 lžiček sušený tymián
2 kuličky celé nové koření
2 kg srnčí hřbet
0 balíčků zmrazená kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí hřbet očistíme, prošpikujeme nudličkami slaniny a osolíme. Rozehřejeme máslo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a společně osmahneme. Doplníme kořením a citronovou kůrou a vložíme připravené maso. Srnčí hřbet trochu podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě. Podléváme horkou vodou z masa, přeléváme vypečenou šťávou a občas obracíme.

  2. Měkké maso vyndáme, výpek rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu, červené víno,cukr a mouku rozmíchanou v trošce vody. Za stálého míchání povaříme, aby se provařila mouka. Podle potřeby zředíme.

  3. Srnčí hřbet nakrájíme a podáváme přelitý omáčkou. Srnčí hřbet na víně podáváme s kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!