Srnčí hřbet na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 15 dkg slanina 10 dkg máslo 1 ks cibule 1 lžička jalovec 1 ks bobkový list 1 sklenka červené víno 1 miska hladká mouka 1 ks citronová kůra 1 lžíce citronová šťáva 0 lžiček celý pepř 0 lžiček sušený tymián 2 kuličky celé nové koření 2 kg srnčí hřbet 0 balíčků zmrazená kořenová zelenina
Postup Srnčí hřbet na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Srnčí hřbet očistíme, prošpikujeme nudličkami slaniny a osolíme. Rozehřejeme máslo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a společně osmahneme. Doplníme kořením a citronovou kůrou a vložíme připravené maso. Srnčí hřbet trochu podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě. Podléváme horkou vodou z masa, přeléváme vypečenou šťávou a občas obracíme.
Měkké maso vyndáme, výpek rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu, červené víno,cukr a mouku rozmíchanou v trošce vody. Za stálého míchání povaříme, aby se provařila mouka. Podle potřeby zředíme.
Srnčí hřbet nakrájíme a podáváme přelitý omáčkou. Srnčí hřbet na víně podáváme s kroketami.