Pepřová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
300 ml smetana
125 g gorgonzola
citronová šťáva
100 ml zeleninový vývar
čerstvá petrželka
celý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Gorgonzolu rozkrájíme na menší kousky. Smetanu s vývarem necháme přejít varem a přidáme sýr, necháme jej na mírném ohni rozpustit

  2. Takto připravenou omáčku ochutíme solí, zeleným pepřem, citronovou šťávou a vmícháme nasekanou petrželku. Pepř můžeme použít čerstvě namletý, ale klidně i naložený

  3. Pepřovou omáčku podáváme k různě upravenému masu, ale i zelenině. Lze ji použít i jako dip k namáčení

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!