Pepřené pečené brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
kmín
tymián
4 lžíce olivový olej
1 svazek jarní cibulka
1,5 kg nové brambory
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. osolené vody, do které jsme přidali asi lžičku kmínu. Vaříme téměř doměkka. Čas vaření musíme přizpůsobit velikosti brambor. Poté vodu slijeme a brambory necháme trochu vychladnout

  2. Plech vymažeme lžící oleje a poklademe na čtvrtky či půlky nakrájené brambory. Další dvě až tři lžíce promícháme s čerstvě namletým pepřem. Množství si určíme podle toho, jak máme rádi pálivé. Já dávám asi 1,5 lžičky. Přidáme i tymián a pomocí mašlovačky brambory na plechu potřeme

  3. Připravené pepřené brambory vložíme do silně vyhřáté trouby a asi 20 - 30 minut pečeme. Brambory občas promícháme

  4. Pepřené pečené brambory podáváme jako přílohu, na talíři je můžeme posypat nakrájenou jarní cibulkou, čerstvou pažitkou nebo jinou zelenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!