Srnčí guláš na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

140 g slanina
300 g cibule
1 lžíce rajčatový protlak
250 ml červené víno
1 lžička pomerančová kůra
1 kg srnčí kýta
podle potřeby
olej
1 l voda
podle chuti
sůl
majoránka
jalovec
mletý černý pepř
redukce
125 ml červené víno
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Srnčí kýtu opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli osmažíme na oleji do tmavší barvy, promícháme s protlakem a přidáme kostky srnčího masa, slaninu, jalovec, sůl, pepř a nastrouhanou pomerančovou kůru. Srnčí maso osmažíme a podlijeme suchým červeným vínem.

  3. Zprudka necháme odpařit víno, poté postupně podléváme vodou a vaříme do změknutí masa. Guláš zahustíme červeným vínem promíchaným s moukou, které necháme převařit. Podle chuti můžeme přidat majoránku. Srnčí guláš můžeme ozdobit brusinkami.

  4. Srnčí guláš na víně podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!