Srdce San Valentino recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
4 ks vejce
150 g hladká mouka
80 g bílá čokoláda
100 g mleté ořechy
poleva
2 kapky olej
250 g cukr moučka
1 lžíce vlažná voda
3 lžíce malinová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vyndáme z lednice alespoň půl hodiny před zpracováním. Troubu předehřejeme na 180 °C. Srdcovou formu vymažeme a vysypeme třeba kokosem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Velké žloutky šleháme alespoň 10 minut s cukrem do pěny. Pomalu zašleháme najemno nasekanou čokoládu, oříšky a prosátou mouku. Nakonec do těsta jemně vmícháme pevný sníh našlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto uhladíme do srdcové formy a pečeme dozlatova.

  3. Suroviny na polevu ušleháme a potřeme jí upečený srdíčkový korpus. Šťávu můžeme zaměnit za jahodovou a místo vody můžeme dát vlažné mléko. Jakmile poleva ztuhne, dozdobíme srdce podle fantazie.

  4. Srdce San Valentino podáváme nejen na den zamilovaných jako chuťově výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!