Celozrnné špagety s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 ml majonéza
1 lžíce kapary
bazalka
200 ml zakysaná smetana
1 lžička citronová šťáva
mletý černý pepř
baby rajčata
1 lžička čerstvý kopr
1 konzerva tuňák v oleji (kousky)
250 g celozrnné bezvaječné špagety

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat

  2. Kousky tuňáka necháme okapat a olej uchováme. Okapané kapary jemně usekáme. Kopr pokrájíme najemno. Místo kopru můžeme podle obliby použít i jiné bylinky

  3. Připravíme si omáčku. Smetanu promícháme s majonézou, koprem, kapary a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme

  4. Špagety slijeme, vrátíme do hrnce a omastíme olejem z tuňáka. Potom je přelijeme omáčkou, vmícháme kousky tuňáka a vše krátce prohřejeme

  5. Celozrnné špagety s konzervovaným tuňákem a smetanovo- bylinkovou omáčkou podáváme teplé. Zdobíme baby rajčátkem a lístkem bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!