Zamilované srdce recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 ks vejce
2 kostky máslo
1 l mléko
1 lžička voda
1 ks prášek do pečiva
15 dkg kokos
10 lžic cukr krupice
30 dkg cukr krupice
10 lžic polohrubá mouka
2,5 balíčky jahodový pudink
sádlo na vymazání
červené potravinářské barvivo
růžičky z jedlého papíru

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Do žloutků přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Pokud chceme mít i hnědý piškot, přidáme kakao. Poté opatrně vmícháme ušlehaný sníh

  2. Formu srdce vymažeme sádlem a vysypeme kokosem. Vlijeme připravené těsto. Srdce pečeme v předehřáté troubě na 170°C - 180°C asi 25 - 30 minut

  3. Můžeme udělat jeden piškot žlutý a druhý hnědý. Při skládání se mohou barvy prostřídat. Každý piškot potřeme krémem

  4. Pudinkový prášek smícháme s cukrem (20 dkg) a uvaříme podle návodu. Necháme vychladit. Můžeme uvařit i den předem. Vyšleháme máslo s cukrem (10dkg) a zašleháme vychladlý pudink

  5. Do malé lžičky vody přidáme špetku červeného potravinářského barviva a postupně přisypáváme kokos. Obarvený kokos by měl být trošku tmavší než je krém. Tímto obarveným kokosem obalíme srdce ze stran, které jsou natřené trochou krému. Kokosem posypeme i vrchní část srdce. Nakonec ozdobíme okolo krémem a růžičkami z jedlého papíru. Zamilovaný dort necháme ztuhnout a můžeme slavit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!