Špíz z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks větší cibule
150 g anglická slanina
12-15 ks cherry rajčátka
12-15 ks menší žampiony
1 ks menší kapr
marináda
2 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 lžička mletý pepř
1-2 lžíce citronová šťáva
1 lžička koření na steak
podle potřeby
olej na smažení
na ozdobu
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Z kapra stáhneme kůži, vykostíme a nakrájíme na kostky. Maso omyjeme, osušíme a ochutíme solí, pepřem i kořením. Pokapeme citronovou šťávou, smícháme s olejem a 15 minut ho necháme uležet.

  2. Slaninu nakrájíme na kostky velikostí kostek z kapra. Žampiony očistíme, odkrojíme nožky a hlavičky překrojíme. Cibuli (i červenou) nakrájíme na osminky a rajčátka na poloviny.

  3. Na špejle střídavě napichujeme kostky kapra, slaniny, cibule a půlky žampionů i rajčátek.

  4. Rozehřejeme olej a špízy ze všech stran opečeme. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, ozdobené čerstvou zeleninou (plátky čerstvé okurky, hlávkový salát, rajčátka).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!