Špenátové lívanečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
6 lžic strouhanka
olej na smažení
100 g uzené maso
1 balíček špenátový protlak
1 lžíce mouka mladká
1 lžíce strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Oddělime si žlouty a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. Strouhanku, mouku, sýr, protlak, česnek utřeme se žloutky, přidáme na drobno nakrájené uzené maso, osolíme a zamícháme. Pokud je moc husté, lze zředit trošku mlékem. Nakonec lehce vmícháme sníh.

  3. Na rozpáleném oleji smažíme lívance, ze kterých pomocí ubrousku ihned odsáváme tuk.

  4. Můžeme podávat s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!