Mandarinkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 - 250 g cukr
6 ks vejce
1 lžička kypřící prášek
250 g loupané mandle
4 - 5 ks velké mandarinky (clementinky)

Postup přípravy receptu

  1. Pěkné velké mandarinky nebo clementinky, nejlépe bez pecek, řádně omyjeme, vložíme do studené vody a zvolna vaříme asi 1,5 - 2 hodiny. Měkké plody vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Mezitím spaříme a vyloupeme mandle, které jemně umeleme. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 190 °C

  2. Celé vychladlé a okapané mandarinky i s kůrou vložíme do velkého mixeru a rozmělníme na pyré. Pak přidáme mandle, kypřící prášek, cukr a vejce. Vše mixujeme asi 2 - 3 minuty, dokud se ingredience nespojí. Pak těsto vlijeme do připravené formy a zvolna pečeme asi 60 minut. Propečení koláče vyzkoušíme špejlí

  3. Upečený mandarinkový koláč necháme ve formě několik hodin zcela vychladnout. Teprve potom formu uvolníme a koláč nakrájíme na porce. Mandarinkový koláč podáváme ke kávě nebo čaji. Nejlépe chutná několik dní odleželý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!