Špenátové lasagne se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
máslo
mléko
200 - 300 g ementál
1 balíček lasagne
150 g brynza
2 - 3 listy bobkový list
1 - 2 muškátový květ
1 - 2 špetky mletý zázvor
1/2 kostky zeleninový bujon
2 kelímky smetana na vaření
2 balíčky špenátový protlak
hotová světlá jíška
1 kelímek řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Některé druhy je třeba předvařit (v osolené vodě s trochou oleje)

  2. Špenát rozmrazíme ve smetaně, zředíme trochou mléka. Přidáme kostku bujonu, bobkový list, špetku muškátového květu a zázvoru. Špenát povaříme, pak vmícháme brynzu, řecký jogurt a necháme rozpustit. Zahustíme trochou hotové jíšky a necháme ještě krátce probublat. Bobkové listy vyndáme

  3. Pekáček vymažeme máslem a vrstvíme. Dáme plátky lasagní, vrstvu špenátu a zasypeme nastrouhaným sýrem, takto vrstvíme, až je pekáček plný. Na závěr posypeme sýrem a dáme do trouby péct zhruba na 30 minut

  4. Špenátové lasagne se sýrem rozdělíme na porce, dáme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!