Květák na pórku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
vejce
1 ks pórek
1 ks květák
2 lžíce olivový olej
sojová omáčka
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Střední květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme chvíli stát ve studené vodě, aby se nám případně vyplavily nečistoty. Vodu slijeme a květák uvaříme doměkka v jiné vodě se lžičkou soli. Poté scedíme

  2. Mezitím očistíme pórek, nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Vsypeme květák, orestujeme a v závěru zakápneme polosladkou sojovou omáčkou a podle chuti můžeme přidat bylinkovou sůl. Kdo chce, přidá 2 - 3 rozšlehaná vejce, ale nemusí být. Vejce za stálého míchání necháme ztuhnout

  3. Květák na pórku podáváme jako zeleninový hlavní chod. Pokrm nejlépe chutná ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!