Špenátová polévka se sýrem a vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 ks cibule
4 lžíce smetana
1 balení špenát
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
bujon
na ozdobu
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a tvrdý sýr nastrouháme.

  2. V hrnci rozpustíme olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Na cibuli vložíme špenát, nebo protlak. Pokud je ještě zmrzlý, necháme ho na cibulce chvíli smažit, poté zalijeme vodou a necháme vařit 15 minut.

  3. Poté polévku projedeme mixérem, aby se rozmixovala i cibule. Polévku dochutíme solí, pepřem či bujonem nebo polévkovým kořením. Nakonec polévku zjemníme trochou smetany. Podle chuti můžeme přidat rozšlehané vejce.

  4. Horkou špenátovou polévku na talíři ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!