Špenátová polévka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
200 ml smetana
750 ml voda
1 kostka masox
mletý pepř
3 lžíce hladká mouka
1 balíček mražený špenát
4 ks vejce natvrdo
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.

  2. V hrnci rozpustíme máslo. Vsypeme cibuli a orestujeme ji. Přidáme mouku, osmahneme ji, promícháme a vše zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za neustálého míchání přidáme rozmrzlý špenát a masox. Podle chuti opepříme, osolíme a vaříme asi 10 minut. Poté vlijeme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.

  3. Do hotové špenátové polévky vložíme na měsíčky nakrájená vejce a podáváme sypané sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!