Krůtí nudličky s kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
brokolice
1/2 lžičky kari
1 - 2 lžíce olivový olej
2 - 3 špetky muškátový oříšek
1 - 2 lžičky sójová omáčka
2 špetky mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
200 g krůtí prsa
1/2 lžičky sušený česnek
1 - 2 lžičky křen wasabi

Postup přípravy receptu

  1. Při dochucování krůtích nudliček začneme přípravou marinády. Ve větší misce, kam budeme později vkládat maso, promícháme olivový olej s veškerým kořením, přidáme i sójovou omáčku a křen wasabi. Podle chuti dáme i sůl

  2. Krůtí prsa zbavíme blanek, podle potřeby omyjeme a nakrájíme na kratší nudličky. Maso přidáme ke kořeněné marinádě a necháme stát alespoň hodinu, nejlépe však přes noc

  3. Během marinování si připravíme zeleninovou vařenou přílohu. Brokolici očistíme pod tekoucí vodou, okrájíme příliš tvrdé části a rozdělíme na menší růžičky. Brokolici dáme vařit do vody s kostkou bujonu, podle potřeby ještě dosolíme. Vaříme, dokud není brokolice měkká, potom scedíme

  4. Naložené krůtí maso vhodíme na rozpálenou teflonovou pánev a prudce osmahneme, až maso zbělá a je dost měkké. Během smažení promícháváme, podle chuti ještě přidáme některé z použitého koření a odstavíme

  5. Krůtí nudličky s kari podáváme ihned, servírujeme na talíři s růžičkami brokolice. Podáváme s chlebem, vhodné jsou ale i vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!