Špenátová omáčka se smetanou a kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
4 stroužky česnek
500 g kuřecí prsa
2 kelímky smetana ke šlehání
400 g mražený špenát
podle chuti
sůl
1 lžíce podravka
podle potřeby
světlá hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky nebo nudličky a vložíme do misky. Pokud chceme, dochutíme omáčku podravkou. Připravené maso orestujeme na pánvi a dáme stranou. Je lepší vzít hlubší pánev, můžeme ji pak i s výpekem použít na omáčku.

  2. Špenát vložíme do pánve, klidně zmražený, přiklopíme pánev a necháme rozpustit. Potom špenát dochutíme prolisovanými stroužky česneku a solí. Budeme dochucovat ještě na závěr.

  3. Po pár minutách si dáme pánev stranou, aby nám bublající špenát neudělal nepořádek, přilijeme smetanu. Opět přiklopíme a necháme zahřát. Nyní už můžeme přidávat jíšku a dochucovat. Při dochucování se řídíme vlastní chutí a druhem použitého česneku.

  4. Špenátovou omáčku se smetanou a kuřecím masem podáváme s těstovinami podle chuti. Já omáčku podávám s penne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!