Špenátová hnízda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 balíček špagety
1 balíček mražený špenát
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
4 ks vejce
podle potřeby
mléko
tuk
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěný tuk dáme špenát, trochu posolíme a rozmačkáme do něj oloupaný česnek. Vaříme za podlévání vodou nebo mlékem a mícháme. Dáváme pozor, v tomto stádiu pokrm prská. 20 minut povaříme, přidáme vajíčko a rozvaříme. Zahustíme moukou a dochutíme solí a pepřem.

  2. Špagety uvaříme podle návodu.

  3. Pekáč vymažeme olejem a rovnoměrně do něj rozložíme špagety. Na špagety nalijeme uvařený špenát, dáme do trouby a pečeme asi 15 - 20 minut na 225 °C - 250 °C. Pečeme, až jsou špagety, které nejsou zalité špenátem na krajích, opečené.

  4. Zvlášť v pánvičce usmažíme volská oka.

  5. Obsah pekáče rozdělíme na čtvrtiny a na každou porci špenátových hnízd položíme volské oko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!