Špenát z lebedy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks česnek
2 ks vejce
150 g máslo
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana 12%
0.5 kg lebeda
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Listy lebedy otrháme ze stonku a opláchneme vodou. Čisté listy vložíme do hrnce a vaříme asi 10 minut. Poté můžeme lebedu rozmixovat, nechá se však konzumovat i na hrubo (podle chuti).

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, pomalu přidáváme mouku, tak vytvoříme jíšku. Následně přidáme lebedu a smícháme. Postupně vléváme smetanu, přidáme vejce, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Já dávala medvědí česnek, ale pokud není, stačí obyčejný česnek. Pepře doporučuji přidat více.

  3. Špenát z lebedy podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!