Hovězí nudličky po sečuánsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 dl olej
sůl
1 ks vejce
2 lžíce solamyl
1 ks cibule
150 g pórek
200 g žampiony
1 dl sójová omáčka
1 ks červená kapie
300 g hlávkové zelí
600 g hovězí roštěná
chilli omáčka
1,5 dl dezertní víno

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnku nakrájíme na tenké nudličky a osolíme. Přidáme žloutek, trochu solamylu, pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet. Hlávkové zelí, cibuli, pórek a kapii nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a rozetřeme

  2. Naložené maso opečeme zprudka na horkém oleji, přidáme nakrájenou cibuli, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony a česnek. Vše zamícháme a podlijeme dezertním vínem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou a restujeme, dokud zelenina nezměkne

  3. Hovězí nudličky po sečuánsku podáváme s hranolky, bramborovými plackami nebo pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!