Špecle s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
1 ks cibule
1 balíček kysané zelí
20 dkg uzená vepřová krkovice
1 balíček špecle
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si balíček kysaného zelí, nejlépe vlastní. Zelí scedíme, protože musí být bez vody. Nebudeme jej zahušťovat. Cibuli oloupeme, spolu se slaninou nakrájíme nadrobno a usmažíme dozlatova.

  2. Do zelí přidáme smaženou cibulku se slaninou a promícháme.

  3. Špecle, zakoupené jako hotové jídlo, vysypeme na plech nebo na pánev a dáme uzenou krkovičku nebo jakékoli uzené maso.

  4. Vše ohřejeme a nakonec přidáme horké zelí. Špecle s uzeným masem promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!