Pečené stehno s kysaným zelím a špeclemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 stroužky česnek
0,5 lžiček sůl
sůl
1 ks vejce
3 dl mléko
1 ks cibule
1 špetka kmín
1 lžička sádlo
50 g špek
mletý pepř
400 g polohrubá mouka
500 g kysané zelí
3 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Tři kuřecí stehna omyjeme, osolíme, potřeme česnekem a okmínujeme. Zprudka je zapečeme 10 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Poté je podlijeme a přidáme lžíci sádla. Stáhneme na 160 °C a pečeme 40 minut dozlatova

  2. Do kastrolku dáme nakrájený špek a cibulku nasekanou nadrobno. Osmažíme dozlatova a přidáme 500 g kysaného scezeného zelí, které jsme překrojili. Lehce podlijeme a necháme mírně dusit doměkka. Až se voda vydusí, ochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru

  3. Připravíme si těsto na špecle. Studené mléko rozšleháme s vejcem a půl lžičkou soli. Postupně vsypeme mouku. Vypracujeme tužší lité těsto, které lijeme přes hrubý cedník do osolené vroucí vody. Zlehka zamícháme, ať se nepřichytí na dno. Až špecle vyplavou na hladinu, scedíme je a mírně propláchneme teplou vodou

  4. Upečená stehna vyjmeme z pekáče a výpek necháme zredukovat na silnou šťávu

  5. Na talíře rozdělíme stehna, přidáme špecle, zelí a přelijeme vypečenou šťávou. Pečené stehno s kysaným zelím a špeclemi ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!