Pečené stehno s kysaným zelím a špeclemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 3 stroužky česnek 0,5 lžiček sůl sůl 1 ks vejce 3 dl mléko 1 ks cibule 1 špetka kmín 1 lžička sádlo 50 g špek mletý pepř 400 g polohrubá mouka 500 g kysané zelí 3 ks kuřecí stehno
Postup Pečené stehno s kysaným zelím a špeclemi
Postup přípravy receptu
-
Tři kuřecí stehna omyjeme, osolíme, potřeme česnekem a okmínujeme. Zprudka je zapečeme 10 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Poté je podlijeme a přidáme lžíci sádla. Stáhneme na 160 °C a pečeme 40 minut dozlatova
Do kastrolku dáme nakrájený špek a cibulku nasekanou nadrobno. Osmažíme dozlatova a přidáme 500 g kysaného scezeného zelí, které jsme překrojili. Lehce podlijeme a necháme mírně dusit doměkka. Až se voda vydusí, ochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru
Připravíme si těsto na špecle. Studené mléko rozšleháme s vejcem a půl lžičkou soli. Postupně vsypeme mouku. Vypracujeme tužší lité těsto, které lijeme přes hrubý cedník do osolené vroucí vody. Zlehka zamícháme, ať se nepřichytí na dno. Až špecle vyplavou na hladinu, scedíme je a mírně propláchneme teplou vodou
Upečená stehna vyjmeme z pekáče a výpek necháme zredukovat na silnou šťávu
Na talíře rozdělíme stehna, přidáme špecle, zelí a přelijeme vypečenou šťávou. Pečené stehno s kysaným zelím a špeclemi ihned podáváme.