Babiččin chlebíček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
25 g máslo
5 lžic mléko
4 ks jablko
20 g čokoláda
150 g cukr krupice
25 g cukr krupice
1 lžička mletá skořice
150 g hrubá mouka
50 g hrubá mouka
3 lžíce kukuřičný škrob
100 g tuk na pečení
1 lžička kypřící prášek do pečiva
100 g směs rozinek, ořechů a sušeného ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Jablka umyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme nahrubo

  2. Tuk, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mléko a střídavě vmícháme mouku s kypřícím práškem a škrobem a lehce přimícháme sníh z bílků. Nakonec přidáme pokrájené suché ovoce a nalámanou čokoládu

  3. Těsto rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího kastrůlku. Na těsto poklademe nastrouhaná jablka, poprášíme je skořicí a pocukrujeme. Nakonec vše zasypeme drobenkou

  4. Babiččin chlebíček pečeme na 180 °C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!