Španělský ptáček podle paní domácí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 l voda
3 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
4 lžíce olej na smažení
500 g hovězí zadní maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
1 ks vejce
4 plátky anglická slanina
1 ks sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Maso (nejlépe hovězí kýtu) si nakrájíme na plátky o hmotnosti asi 120 g, řádně rozklepeme, okořeníme solí a pepřem, potřeme hořčicí. Na potřený povrch klademe vždy plátek slaniny, 1/4 okurku a 1/4 vejce natvrdo, zabalíme a buď spíchneme párátkem nebo ovážeme režnou nití.

  2. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a následně i zabalené závitky ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu restujeme tak dlouho, až z ní zůstane jen tuk, poté zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou a povaříme asi 10 minut. Pak šťávu přecedíme a dochutíme solí a mletým pepřem. Správně uvařenou šťávu poznáme tak, že se rovnoměrně odděluje tuk od vody (sametový povlak).

  3. Španělského ptáčka podle paní domácí podáváme s dušenou rýží. Pokrm je vhodný k červenému vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!