Houbové špaldoto s parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
řeřicha
voda
100 g parmazán
1 lžíce sójová omáčka
rajčatové pyré
čerstvě mletý pepř
1 balíček sušená zelenina
1 hrst sušené houby (směs)
4 ks střední karotka
180 g špaldoto

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby předem namočíme, aby trochu změkly. Mrkev očistíme

  2. Špaldoto uvaříme podle návodu na krabičce. Dá se koupit i s nejrůznější příchutí. Po chvilce vaření přidáme sušenou zeleninu, předem namočené sušené houby a na jemné nudličky nakrájenou karotku. Povaříme do změknutí. Hotové špaldoto podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku a nasekanou řeřichu. Můžeme spojit ochuceným rajským pyré nebo protlakem, budou stačit 2 - 4 lžíce

  3. Parmazán nastrouháme na hrubém struhadle

  4. Houbové špaldoto dáme na talíře, posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvou bylinkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!