Španělské šištičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.3 ks vejce
1 dl voda
2 lžičky rajčatový protlak
1 kostka masox
1 lžička petrželová nať
120 g hovězí zadní
1 špetka kayenský pepř
50 g vepřové maso
na obalení
1 lžička strouhanka
1 ks bílek

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa jemně umeleme, mírně osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekaný česnek, čtvrtinu vejce a směs dobře promícháme.

  2. Ze směsi uděláme válečky o síle párků, obalíme je v rozšlehaném bílku a ve strouhance.

  3. Šištičky opečeme v oleji, dáme na pánvičku, přelijeme rajčatovým protlakem rozšlehaným ve vývaru a zvolna dusíme.

  4. Hotové španělské šištičky posypeme drobně nasekanou petrželkou a podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!