Bramborová srdíčka s bylinkovým máslem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
4 lžíce polohrubá mouka
300 g vařené brambory
2 lžíce bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme změklé bylinkové máslo, mouku, osolíme a vypracujeme v těsto

  2. Těsto vyválíme na asi 1/2 cm vysoký plát, z nějž vykrajujeme srdíčka

  3. Srdíčka opékáme na teflonové pánvi z obou stran dozlatova. Na pánev není potřeba dávat tuk, jelikož placičky již obsahují máslo

  4. Bramborová srdíčka s bylinkovým máslem můžeme podávat jako chuťovku a také jako variantu přílohových placiček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!