Slaná srdíčka z listového těsta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 sklenice kečup
20 - 25 dkg salám
500 g listové těsto
25 - 30 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme dva co největší pláty stejných rozměrů. Čím větší pláty, tím více srdíček budeme mít. Jeden plát dáme stranou

  2. Salám a sýr nastrouháme (doporučuji turistický nářez a goudu), pro jednodušší pozdější manipulaci raději na jemno. Cibuli nakrájíme nadrobno

  3. Nakrájenou cibuli osmažíme, množství záleží na každém individuálně podle chuti a hned můžeme zamíchat nastrouhaný salám a sklenici kečupu, opět pouze odhadem - záleží i na množství salámu, pokud dáme méně, srdíčka budou sušší

  4. Směs rozetřeme na spodní plát rovnoměrně i do krajů. Zakryjeme druhým plátem a ten můžeme lehce potřít kečupem pro barvu. Jako poslední posypeme sýrem po celé ploše a můžeme začít vykrajovat

  5. Slaná srdíčka pečeme na 180 °C minimálně 20 minut, záleží na velikosti kousků

  6. Slaná srdíčka z listového těsta podáváme jak za studena, tak i ohřátá jako malou svačinu. Další varianty - vegetariánská bez salámu, na sladko těsto potřeme nutellou a na slano se špenátem

  7. Případně nepokládáme druhý plát přes, ale uděláme druhou várku s dvojnásobným množstvím ingrediencí, tedy pláty máme dva a každý je potřený směsí cibulky, kečupu, salámu a posypaný sýrem. Dále postupujeme stejně s možnou kratší dobou pečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!