Slaná žemlbába recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

7 ks vejce
kečup
1 ks veka
40 dkg eidam
16 plátků gothajský salám
1/2 ks žlutá paprika
10 ks cherry rajčátka
grilovací česnekové koření

Postup přípravy receptu

  1. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky

  2. Dno pekáčku poklademe kolečky gothajského salámu. Poté dáme plátky veky, které z vrchní strany pomažeme kečupem, posypeme nakrájenou paprikou a zasypeme sýrem. Nakonec první vrstvu zalijeme třemi rozmíchanými vajíčky smíchanými s grilovacím česnekovým kořením. Postup opakujeme ještě jednou, akorát místo papriky použijeme cherry rajčátka

  3. Slanou žemlbábu pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut, dokud sýr na povrchu nezezlátne

  4. Slaná žemlbába se hodí na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!