Španělská rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cibule
200 g rajče
400 g rýže
5 g kurkuma
100 g zelená paprika
5 g mletá sladká paprika
1 kelímek bujon
podle potřeby
olej
- voda
podle chuti
šunka
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, zelenou papriku jemně nasekáme, rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Opečenou cibuli posypeme mletou paprikou a kurkumou a ihned přidáme propláchnutou rýži. Rýži krátce orestujeme, přidáme jemně nasekanou zelenou papriku, nakrájená oloupaná rajčata, bujon (nejlépe Maggi gurmánský) a zalijeme vodou. Přivedeme do varu a vaříme pozvolna za stálého míchání do doby, až se téměř všechna voda vstřebá do rýže.

  3. Rýži přikryjeme pokličkou a dáme dusit do vypnuté rozpálené trouby na 10 minut.

  4. Doporučuji přidat na kostičky nakrájenou šunku nebo kousek uzeného a nakonec v zapékací misce postrouhat sýrem a nechat chvíli zapéct. Uzeninu můžeme i vynechat.

  5. Španělskou rýži podáváme jako výborný hlavní chod, který všem chutná a zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!